Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Internet Explorer 6: ook Microsoft zelf vindt het nu mooi geweest

Versie 6 van Microsoft's browser Internet Explorer is ruim 10 jaar oud en veel websitebouwers al heel lang een doorn in het oog. Puristisch ingestelde webdesigners zullen zelfs zeggen dat die browser nooit het levenslicht had mogen zien. Feit is dat "IE6" het maken van een website niet makkelijker maakt. Websitefuncties die probleemloos werken in Firefox, Chrome en latere versies van IE zelf, doen het in IE6 soms gewoonweg niet. Als websitebouwer moet je daarom speciaal voor die ene browser allerlei trucjes toepassen. Omdat er nu eenmaal nog steeds een kleine groep mensen is die IE6 gebruikt (in Nederland nog 2,6% volgens Microsoft zelf).

Maar nu vindt Microsoft zelf het ook mooi geweest: met een speciale website roepen ze alle laatste IE6-Mohikanen op over te stappen naar IE9 (een versie die op dit moment overigens nog niet definitief is, hetgeen weer andere issues met zich meebrengt - maar dat terzijde).

Microsoft gaat zelfs zover dat ze website-eigenaren vragen een banner op hun site te plaatsen, die alleen aan IE6-gebruikers wordt getoond en hen aanspoort afscheid te nemen van de verouderde browser:

Microsoft moedigt afscheid IE6 aan

Het moet niet gekker worden. Misschien is het wel een heel slim trucje van Microsoft om via deze weg nog wat zieltjes voor (de nieuwe) Internet Explorer te winnen en zo wat marktaandeel van Firefox en Chrome terug te winnen. Hoe het ook zij… IE6 is leaving the building.

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross