Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Het grasmatten-zoekmachine-experiment

Grasmatten? Huh?Grasmatten? In een blog van een website-bouwer? Heeft WebGenerator ineens groene vingers gekregen? Of hebben ze ergens een goedkope lading grasmatten op de kop getikt die ze nu via hun blog aan de man willen brengen?

Nee, wij verkopen of leggen geen grasmatten

Onze excuses als u écht op zoek bent naar grasmatten: volg de volgende link en Google helpt u verder: http://www.google.nl/search?q=grasmatten

Deze blogpost is namelijk een experiment. We merken dat onze blogposts het goed doen in de zoekmachines. Vaak zijn ze al binnen een dag, soms zelf binnen enkele uren terug te vinden in Google en vaak nog hoog ook. Wij vroegen ons af: zou dat ook lukken met een -- voor ons totaal branche-vreemde -- term als "grasmatten"? Maandelijks wordt in google.nl bijna 10.000 keer gezocht op "grasmatten" en heel wat grasmatten-leveranciers adverteren met Adwords op de term. Grasmatten is dus een commercieel interessante zoekterm.

Wat we willen uitvinden is of:

  • goed geoptimaliseerde content
  • in een vaak ververste sectie (zoals een blog) van een website
  • op een website met enige leeftijd en autoriteit

tot aantoonbare en snelle resultaten in de zoekmachines leidt, ook voor een tamelijk competitieve zoekterm zoals, in dit geval, grasmatten. We hebben het al vaker geschreven in deze blog: bloggen is een uitermate krachtig instrument in zoekmachine-optimalisatie. We zijn benieuwd of ons onderzoekje dit verder zal onderbouwen.

WORDT VERVOLGD...


UPDATE 7.10.2009 - 15:45
Experiment geslaagd: binnen een dag op pagina 1 van Google! Nog geen dag nadat we deze op de zoekterm "grasmatten" geoptimaliseerde blogpost hebben geplaatst, staan we op de eerste pagina van Google, op positie 7 om precies te zijn. Mission accomplished! Nu alleen nog een grasmatten-leverancier vinden die een banner in deze blog wil plaatsen 😉

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross