Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Facebook test Want-knop op grote webshops

Facebook is het grootste sociale netwerk en ze zijn de afgelopen jaren druk bezig geweest om (meer) inkomsten te halen uit haar bezoekers. Het nieuwste experiment dat daarvoor wordt ingezet is de Want-knop: een knop waarmee bezoekers van een webshop aan Facebook vrienden kunnen laten zien dat ze een product graag willen hebben.

Op dit moment worden door Facebook de eerste tests uitgevoerd met de nieuwe knop. Grote webshops als Fab.com en Victoria’s Secret krijgen de mogelijkheid om te experimenteren – bij goede resultaten zal de knop naar alle waarschijnlijkheid snel voor iedere webshop te integreren zijn.

De Want-knop?

Maar wat doet het precies, die Want-knop? Het zal een button worden die naast de traditionele Like knop geplaatst kan worden. Wanneer een bezoeker van een webshop een product tegenkomt dat hij of zij graag wilt hebben, klik je op ‘Want’. Daarmee wordt het product op Facebook zichtbaar voor alle vrienden, en wordt het product ook direct toegevoegd aan een wensenlijstje. Op die lijst komen dus alle producten te staan die je graag wilt hebben – inclusief directe link naar de betreffende webshop.

Een interessant experiment. Facebook is al een tijdje bezig om meer inkomsten te halen uit het enorme verkeer op haar website, en hiermee zou dat zomaar eens gaan lukken. Gebruikers kunnen een wensenlijstje bijhouden op een centrale plek, en deze ook nog eens delen met vrienden.

Het is niet bekend wanneer Facebook gaat besluiten over het al dan niet toevoegen van de Want-knop, maar bij positieve resultaten bij de deelnemende webshops aan de test zou dit snel kunnen gaan. Het sociale netwerk liet bij andere experimenten (zoals offers/aanbiedingen) zien dat het snel kan schakelen wanneer een toevoeging waardevol is.

Ook voor e-commerce bedrijven zal dit erg interessant zijn; social media kan hiermee nog beter worden ingezet, en ook de vrienden van ‘fans’ kunnen hiermee bereikt worden.

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross