Google-interland om keyword “commercieel advies”

Veel klanten van WebGenerator zijn in de hogere regionen van Google terug te vinden. Onder andere door ons zoekmachine-vriendelijke CMS, maar – ere wie ere toekomt – vooral ook de goede en bewuste manier waarop deze opdrachtgevers hun website beheren.

Een mooi voorbeeld vormen CPI Consulting en LeadBuilders, beiden klant én partner van WebGenerator. Allebei staan zij in de Google top 10 op de aantrekkelijke zoekterm “commercieel advies” (wat, vanuit verschillende invalshoeken, ook echt betrekking heeft op hun core business).

We kunnen spreken van een “Google-interland” want CPI is een Belgisch en LeadBuilders een Nederlands bedrijf. Nu we wat olie op het nationalistische vuur hebben gegooid, bent u misschien wel benieuwd naar de stand? Hieronder een onvervalst stukje scorebord-journalistiek:

Positie voor zoekterm “commercieel advies” (21.10.2009)

Google Interland Nederland-België

In Google.nl
In Google.be
LeadBuilders
1
1
CPI Consulting
7
4

Amai… werk aan de winkel voor de commerciële Rode Duivels van CPI! Want op eigen veld een “Ollander” moeten laten voorgaan, dat moet steken. Aan de andere kant: als Belgische dienstverlener op de eerste pagina van Google Nederland terecht komen, verdient natuurlijk wel een eervolle vermelding.

Gelukkig zal het sowieso een vriendschappelijke wedstrijd blijven, want CPI en Leadbuilders kennen elkaar goed (via het partnernetwerk van WebGenerator) en werken zelfs samen binnen commerciële advies- en implementatietrajecten. En vanuit dat perspectief kun je natuurlijk alleen maar vaststellen dat ze het mooi voor elkaar hebben, met samen 20% dekking op de eerste pagina’s van google.nl én google.be.


Update 5 november 2009: CPI pakt eerste plek in Google BE

Ontwikkelingen in de “strijd”! CPI heeft in Google BE de eerste plek opgeëist: volledig eerherstel dus. LeadBuilders blijft CPI overigens wel het vuur aan de schenen leggen op de tweede plaats. En kijk eens wie we daar hebben: WebGenerator, op plaats 5. Ook in Google NL zijn er ontwikkelingen, want daar is WebGenerator ook op de eerste pagina (positie 5) beland met deze blogpost. LeadBuilders staat daar nog steeds op 1 en CPI pakt een plaatsje winst (van 7 naar 6).

Status 5.11.09 Google BE:

Status 5.11.09 Google NL:

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden?

WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.