Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Big data: the next big thing?

Big DataIn de online wereld komen we vaak termen tegen die niet meer lijken dan 'buzz words': loze kreten zonder toekomst. Maar soms groeien buzz words groeien wel degelijk uit begrippen van betekenis en worden ze een essentieel onderdeel van die online wereld. Dat lijkt nu ook te gebeuren met het fenomeen 'big data'.

Wat is big data?

Big data is de verzamelnaam voor destortvloed van gegevens die zowel mens als machine (computers, servers, mobiele telefoons etc.) iedere dag produceren. De omvang van die gegevensstroom is zo groot dat het bijvoorbeeld niet in Excel ingelezen kan worden, of door Google Analytics verwerkt kan worden. Maar we zien steeds meer bedrijven en tools opkomen die bezig zijn om deze data wél te verwerken en daarmee een belangrijk instrument neer zetten.

Big data kan in bedrijfsvoering, en met name in online processen,tot nieuwe inzichten leiden. Wanneer we naar e-commerce kijken, kunnen we bijvoorbeeld erachter gaan komen hoe webshops tot in perfectie geoptimaliseerd kunnen worden. Voorbeeld: hoe wordt er in een bepaalde branche gezocht op webshops door bezoekers? Met big data kun je dit landelijk of zelfs wereldwijd analyseren en de webshop erop inrichten-- je kunt de bezoeker een optimale ervaring voorschotelen.

Ook voor marktonderzoek gaat een nieuwe wereld open. Wil je stappen met je webshop maken en uitbreiden naar een nieuwe productgroep of een ander land? Op basis van big data analyseskun je tot een succesvolle lancering komen. Een branche is tot op detail te onderzoeken en te doorgronden.

Op dit moment is de ontwikkeling van big data in volle gang. De verwachting is dat dit jaar al een grote doorbraak zal komen, met tools die door een gemiddelde webwinkelier in te zetten zijn. Uiteraard zullen we je daarvan op de hoogte houden zodat big data in de toekomst ook in jouw e-commerce omgeving kan worden ingezet.

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross