Online adverteren op postcode met Google Adwords

Met Adwords gericht op postcode adverterenGoogle heeft al jaren een leidende rol binnen e-commerce. Los van de zoekmachine worden tools als Adwords enAnalytics massaal ingezet om tot een beter online resultaat te komen. Google’s advertentieplatform Adwords blijft zich ontwikkelen en komt met een nieuwe functie die de mogelijkheid gaat bieden om te adverteren op postcode.

Adverteren op postcode kennen we natuurlijk uit de direct marketing. Offline is het nog altijd een beproefde marketingtool, voor veel bedrijven blijft het een onderdeel van de marketinginspanningen. Het geeft je de mogelijkheid om ‘gericht’ te adverteren binnen een bepaald gebied.

Gericht adverteren

Wanneer we kijken naar het offline adverteren op postcode zien we dat dit ‘met hagel schieten’ is. Oftewel, zoveel mogelijk mensen bereiken om verkopen te realiseren. Met Adwords zal dit een ander verhaal zijn; net als met een normale campagne kun je gaan adverteren op bepaalde zoekwoorden, waardoor je mensen zal bereiken die met een doel op dat woord zoeken. Dat zal het grote verschil zijn met de offline variant, het wordt nu dus echt gericht adverteren. Een rigoureus voorbeeld dat je zou kunnen toepassen: provincies of steden die niet presteren uitsluiten van je Adwords campagnes.

Lokale e-commerce

Er zijn in Nederland tal van websites en webshops die zich richten op de lokale markt. Een reden kan zijn dat een webshop verbonden is aan een ‘stenen’ winkel, of bijvoorbeeld streekproducten verkoopt. Of dat een makelaarswebsite zich richt op de verkoop van huizen in een specifiek, afgebakend gebied. In die gevallen is de nieuwe functie een mooie mogelijkheid om campagnes succesvoller in te zetten; zij kunnen zich nu écht richten op de lokale markt en dure kliks van bezoekers uit andere windstreken uitsluiten.

Al met al interessante ontwikkelingen binnen het Adwords platform. Google heeft op dit moment de functie draaien in de VS, na succesvol getest te hebben met een reeks aan webshops. Wanneer de rest van Europa er gebruik van kan maken is nog onduidelijk, maar de verwachting is dat dit niet lang zal duren.

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden?

WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.