Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

WordPress website laten maken

WordPress is een open source content management systeem. Iedereen kan het downloaden, installeren op een webserver, een template (“WordPress theme”) toepassen en aan de slag. Veel hosting providers maken het zelfs mogelijk om bij een hosting abonnement WordPress in een paar klikken te installeren. Waarom zou u een WordPress website laten maken, als u het ook zelf kunt doen?

Op deze pagina zetten we een aantal argumenten op rij die pleiten vóór uitbesteding van WordPress website-ontwikkeling. Hoeft u niet meer te worden overtuigd en wilt u sowieso uw WordPress website laten maken door een professioneel internetbureau?

Klik dan hier voor een vrijblijvende prijsaanvraag of bel ons direct op 036 30 200 15.
We nemen de mogelijkheden graag met u door!

De realiteit is iets weerbarstiger…

Ja, WordPress is gratis verkrijgbaar. Ja, hosters maken het makkelijk om het op een server te installeren. En ja, er is een enorme keuze aan min of meer kant-en-klare webdesigns, die u tegen lage kosten kunt aanschaffen of zelfs gratis verkrijgen. Maar hoewel we zonder meer onderstrepen dat het eenvoudig is om een WordPress te beheren… het zelf bouwen van een WordPress website is “a whole different ball game”.

Een WordPress website vraagt 1,5 à 2 dagen bouwtijd

Een “eenvoudige” WordPress website laten maken kost bij WebGenerator 1,5 à 2 dagen. Dus 16 mensuren, van verschillende specialisten. Natuurlijk is er een programmeur bij betrokken die het technische werk doet. Daarnaast een webdesigner die de ontwerpaspecten voor zijn rekening neemt. Maar ook een project manager die hoofdlijnen én details bewaakt, zorgt voor een vlekkeloze uitvoering van alle klantwensen maar ook realistisch en pragmatisch adviseert waar nodig. Een belangrijke rol, waar gemiddeld alleen al zo’n 20% van de totale tijdsbesteding in gaat zitten.

Zo lang?

WebGenerator heeft een team van specialisten met 10 jaar ervaring of meer. Doorpakkers, die hun vak verstaan. Op een project wordt dus 30+ jaar ervaring ingezet. En dan nog kost het dus minstens anderhalve dag om een WordPress website te laten maken. Dat komt omdat we geen 13-in-een-dozijn websites willen afleveren. We leggen de lat hoog qua kwaliteit, service en afwerking. Zou het sneller kunnen als we minder hoge normen stelden? Ja, waarschijnlijk wel. Het opzetten van een WordPress website zou dan waarschijnlijk nog geen dag kosten, misschien zelfs niet eens een halve dag.

Hoeveel tijd zou het ú kosten?

Er vanuit gaande dat u bovengemiddeld handig bent op een computer, misschien zelf wat kaas heeft gegeten van HTML, dan zou u minstens 4 tot 5 dagen bezig zijn met het opzetten van een WordPress website, en waarschijnlijk langer. We grijpen dat niet uit de lucht. Met enige regelmatig krijgen we opdrachtgevers die in eerste instantie zelf aan de slag zijn gegaan met WordPress. We zijn nieuwsgierig, dus vragen we dan ook hoe dat is verlopen. Een werkweek is in het algemeen de minimaal bestede tijd, maar tijdsbestedingen van meerdere weken zijn geen uitzondering.

Maar zelf doen scheelt wel out-of-pocket kosten…

De ontwikkeling van uw site uitbesteden kost geld, dat is waar. Hoewel we natuurlijk zouden kunnen redeneren dat uw tijd ook geld kost, of in ieder geval beter geïnvesteerd kan worden in kernactiviteiten. Maar van bijvoorbeeld beginnende ondernemers valt de keuze te begrijpen om zelf met de technische implementatie van WordPress aan de slag te gaan. Wat je zelf doet, is het eerst verdiend nietwaar? Ook waar… maar wat is het resultaat? Is dat een website van professioneel niveau? Het gaat tenslotte niet om een website voor de plaatselijke biljartvereniging, maar om een zakelijk website. De opdrachtgevers waar we het al over hadden, die zelf een eerste poging hebben gewaagd, die kiezen uiteindelijk niet voor niets voor een professionelere aanpak.

Alternatieven voor WordPress Wie zelf een website wil bouwen, hoeft dat niet per se met WordPress te doen. In een blogartikel op onze website trekken we de vraag wat breder en behandelen we ook een aantal alternatieven voor WordPress. Kik hier voor het artikel “Website laten maken of zelf maken?”

Wij van WebGenerator adviseren WebGenerator

Overweegt u om zelf WordPress te installeren en u te gaan verdiepen in de ins & outs ervan? Gun u zelf dan ook de kans om het alternatief in afweging te nemen: een WordPress website laten maken. Een offerte is vrijblijvend en het aanvragen ervan kost u maar een minuutje. Die offerte heeft u snel in huis en is niet zomaar een optelsommetje van uren en bedragen, maar een helder verhaal over wat u van ons mag verwachten. Of bel 036 30 200 15 en investeer een kwartiertje in een telefoongesprek met een van onze adviseurs. Zij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden en in 9 van de 10 gevallen ook al direct een kostenindicatie afgeven.

Overzicht

Vragen? Stel ze gerust!

Bel 036 30 200 15, mail ons op sales@webgenerator.nl of gebruik het formuliertje.

Blank Form (#11)

Over WebGenerator

WebGenerator ontwikkelt en implementeert websites, webshops en webapplicaties. Naast een eigen CMS werken we veel met open source en third party systemen zoals WordPress, Magento en SEOshop. Ook leveren we een e-mail marketing applicatie, WebGenerator ProMail. WebGenerator bestaat sinds 2000 en is gevestigd in Almere.

magnifiercross